Çankaya Üniversitesi Cisco Networking Academy Üyesi Olmuştur

Çankaya Üniversitesi Haziran 2015’ten itibaren Cisco Networking Academy üyesi olmuştur. Üniversitemiz 2015 güz döneminden itibaren Cisco CCNA sertifika eğitimleri verecektir.

Cisco Networking Academy programı her yıl yüz binlerce öğrenciye ağ oluşturmak, tasarlamak ve bu ağların bakımını yapmak için gereken ve tüm dünyada geçerli olan becerileri öğreterek hem onların kariyer hedeflerini geliştirmekte hem de dünyanın ağ uzmanı talebini karşılamaktadır.

Cisco Network Academy 165 ülkede sektör çapında kabul gören sertifikasyonlarla bilgi iletişim teknolojisi kariyerine hazırlanması için bireylere yardımcı olmaktadır.
Lisans Öğrencilerimiz CCNA Eğitimlerini Alabilecekler

Cisco CCNA eğitimleri Bilgisayar Mühendisliği koordinatörlüğünde verilecektir. Üniversitemiz lisans öğrencileri seçmeli ders kapsamında eğitim alacaklar, üniversite dışı adaylar ise Sürekli Eğitim Merkezi (SEDAM) kapsamında eğitim alacaklardır.
Cisco CCNA

CCNA (Cisco Certified Networking Associate); ağ teknolojileri üzerine genel teorik ve pratik bir bilgi verirken, uygulamalar ve yetenek gelişimi konusunda eğitim verir. Ağ teknolojilerini protokoller, teori ve ileri teknolojiler ekseninde anlatarak katılımcıları CCNA sertifika sınavlarına hazırlar.

Ağ meslektaşları için Cisco CCNA sertifikasyonu orta ölçekli, yönlendirmeli ve anahtarlamalı ağları kurma, yapılandırma, işletme ve ağ sorunlarını giderme becerilerini, ayrıca bir geniş alan ağındaki uzak sitelerin bağlantılarını uygulama ve doğrulama becerisini doğrular. Bu eğitimi alan kişiler ağ yöneticisi, ağ yükleyicisi ve ağ mühendisi ünvanlarıyla kariyerlerini sürdürebilirler.
Cisco Networking Academy Eğitiminin Veriliş Ortamı

Cisco CCNA sertifika eğitimleri, üniversitemizin her iki kampüsünde verilecektir. Bu amaçla iki laboratuar oluşturulmaktadır.

Balgat Kampüsü Laboratuarı, Ankara merkeze yakınlığından dolayı, daha çok mezun olmuş üniversite içi ve dışı adaylara hizmet edecektir. Bu eğitim Çankaya Üniversitesi SEDAM (Sürekli Eğitim, DaNIŞMA VE Araştirma Merkezi) kapsamında verilecektir.

Merkez Kampüsü Laboratuarı ise lisans öğrencilerimize hizmet edecektir. Kurulacak laboratuarda Cisco CCNA eğitimine yönelik seçmeli dersler açılmıştır. Öğrenciler önkoşulları sağladıkları taktirde bu dersleri mühendislik veya bölüm seçmeli ders stattüsünde alabilrler.
Cisco Eğitmen Eğitimi

Cisco Networkin Academy üyeliği, öğretim elemanlarının Eğitmen Eğitimi aldıkları taktirde ilgili Cisco Setifika eğitimlerini verebilme olanağı vermektedir. Aşağıda adları yer alan öğretim elemanlarımız, CCNA Eğitmen Eğitimini almaya başlamış bulunmaktadır:

Yrd. Doç. Dr. Reza Z. HASSANPOUR
Yrd. Doç. Dr. Sibel TARIYAN ÖZYER
Yrd. Doç. Dr. Barbaros PREVEZE (Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü)
Uzman Efe ÇİFTCİ

Bu öğretim elemanlarımız, 2015 güz döneminden itibaren verilecek olan sertifika kurslarında ve derslerde eğitmenlik yapacaklardır.