Çankaya Üniversitesinin başvuru sahibi olduğu “Intelligent Cloud Computer Systems Clients” isimli patent başvurusu, Moskova’da 26-29 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen “22. Moskova Uluslararası Buluş ve Yenilikçi Teknolojiler Fuarı ARCHIMEDES-2019”da gümüş madalya almaya hak kazandı.

Projeyi, Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sibel Tarıyan Özyer’in akademik danışmanlığında, Çankaya Üniversitesi BeeVenture Kuluçka Merkezi girişimcileri Farukcan Özdemir ile Altuğ Karadağ yürütüyor. Özdemir, aynı zamanda Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde eğitimine devam ediyor.

DÜNYANIN EN KÜÇÜK BULUT BİLİŞİM İSTEMCİSİ

Moskova’da 35 ülkenin, 800 projeyle katıldığı organizasyonda gümüş madalya ile ödüllendirilen “Intelligent Cloud Computer Systems Clients” proje, bilişim sektörüne yeni bir soluk getirecek. Donanıma bağlılığı kaldıracak, kablo karmaşasını önleyecek, tamamen internet üzerinden çalışma imkânı verecek proje, telefon sektöründe olduğu gibi ‘bulut’ teknolojisiyle çalışacak. Genç girişimcilerin üzerinde çalıştığı 7-8 cm’lik bir büyüklüğe sahip olacak ve ‘ThinCloud’ isimli ‘istemci’, ‘Dünyanın En Küçük Bulut Bilişim İstemcisi’ olarak tanıtılıyor.