Üniversitemiz ile Hidromek arasında 15 Ekim 2014 tarihinde «İş Makinaları Opsiyon Programı» protokolü  imzalanmıştır. İş makinalarının tasarımı, imalatı ve testi alanlarında teorik ve uygulamalı bilgi birikimi olan makine ve mekatronik mühendislerinin  yetişmesini amaçlayan bu program, bu bölümlerin öğrencilerinin Hidromek A.Ş. firmasında öncelikli işe alınmasını sağlamaktadır. Bu programı seçen öğrenciler; zorunlu yaz stajlarını Hidromek firmasında uzun süreli olarak yapmakta, Hidromek firması tarafından kendilerine ek eğitimler verilmekte, ayrıca mezuniyet projelerini Hidromek ile işbirliği içinde yapmaktadırlar.

Protokol 12.12.2017 tarihinde yenilenmiştir.

Bu program sayesinde 29 Makine Mühendisi ve Mekatronik Mühendisi mezunumuz Hidromek’te istihdam edilmiştir.