Çankaya Üniversitesi, mühendislik alanında dünyadaki başarısını kanıtladı. Dünyanın en iyi üniversitelerini sıralayan Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2022’de, Mühendislik Alan Sıralamasında Dünyada 251-300 aralığında yer aldı. Üniversitemiz, Türkiye’de ise ikinci sıraya adını yazdırdı.

ADINI İLK SIRALARA YAZDIRDI

Dünyada 1188 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada Çankaya Üniversitesi, ilk 251-300 bandında yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Türkiye’den ise 36 üniversitenin değerlendirmeye girebildiği sıralamada Çankaya Üniversitesi, Türk Üniversiteleri arasında ikinci olmanın gururunu yaşadı.

“ÜNİVERSİTEMİZ, ULUSLARARASI STANDARTLARDAKİ EĞİTİM KALİTESİNİ BİR KEZ DAHA KANITLAMIŞ OLDU”

Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun, çeyrek asırdır Türk eğitim sistemine büyük katkı sağlayan Çankaya Üniversitesinde Mühendislik Fakültesinin ilk açılan fakültelerden biri olduğuna dikkat çekerek, “Fakültemizde açılan programlar, ülkemizin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanmaktadır. Ülkemizin ve dünyanın ihtiyaçlarına göre yeni bölümler eklenerek programlarımız yenilenmektedir. Girişimci, yaratıcı, lider mühendisler yetiştirmeyi amaçlayan Üniversitemiz, uluslararası standartlardaki eğitim kalitesini bir kez daha kanıtlamış oldu. Geniş akademik kadromuzun araştırma ve bilimsel çalışmalara yönelik gayretleri de karşılığını tüm dünyada gösteriyor. Bu vesileyle başarıda emeği geçen herkesi içtenlikle kutluyorum.” diye konuştu.