×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Sevgili Öğrenciler,

Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesine hoş geldiniz.

Mühendislik Fakültemiz 1997 yılında Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri ile eğitime başlamış, 2001 yılından itibaren Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü de öğrenci almaya başlamıştır. 2011 yılında Makine Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerinin, 2014 yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünün ve 2019 yılında Yazılım Mühendisliği Bölümünün kurulması ile Fakültemizdeki bölüm sayısı dokuz olmuştur.

Bölümlerimiz bu güne kadar yaklaşık 3200 lisans mezunu yetiştirmiştir. Hepsi saygın şirketlerde, kurum ve kuruluşlarda çalışmaktadır. Bir kısmı ise kendi işini kurmuştur.

Bölümlerimizin lisans programları yanında 3’ü doktora, 9’u yüksek lisans olmak üzere 12 lisansüstü programı da bulunmaktadır. Lisans ve lisansüstü programlarımız yıllar içinde gelişip, çağa ayak uydurarak değişmektedir.

Yetkin ve tecrübeli bir akademik kadromuz bulunmaktadır. Toplam 85 tam zamanlı öğretim elemanımızın 56’sı öğretim üyesi (14 profesör, 5 doçent ve 37 doktor öğretim üyesi), 29’u ise öğretim görevlisi ve araştırma görevlisidir. Tam zamanlı öğretim elemanı başına lisans programlarımızdaki öğrenci sayısı 27’dir.

Kütüphanemiz belki de Türkiye’nin en modern kütüphanesidir. Tüm bilimsel veri tabanlarına üyedir.

Laboratuvarlarımız modern cihazlarla donatılmıştır. Mühendislik Fakültemizde toplam 48 laboratuvarımız mevcuttur. Bunların 15’i Araştırma, 33’ü ise eğitim-öğretim laboratuvarıdır.

Üniversite sıralamalarında üniversitemiz çok iyi bir konumdadır. Makale ve atıf sayıları, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi ölçütleri kullanarak akademik performanslara göre tüm dünya üniversitelerinin sıralamasını yapan THE (Times Higher Education) en son sıralamasında (2020), Çankaya Üniversitesi dünyada ilk 500 içinde ve Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında 1. sırada yer almaktadır.

Fakültemizde çift anadal ve yandal programlarına da başvurabilir ve kriterleri sağladığınız zaman ana dalınız yanında bu eğitimleri de alabilirsiniz.

Üniversite sıralamalarında üniversitemiz iyi bir konumdadır. Makake ve atıf sayıları, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi ölçütleri kullanarak akademik performanslara göre tüm dünya üniversitelerinin sıralamasını yapan URAP’ın en son sıralamasına (2018-2019) göre Çankaya Üniversitesi Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 6. Sırada yer almaktadır (Tablo 1).

TABLO 1. URAP SIRALAMASI (2018-2019)- TÜRKİYE VAKIF ÜNİVERSİTELERİ

Fakültemizde eğitim öğretime ilk başlayan bölümlerimizin (Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği) Lisans Programları ilk defa 2013 yılında MÜDEK Akreditasyonu almışlardır. İkinci dönem MÜDEK değerlendirmesi Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerimiz için 2018 yılında yapılmış ve bu bölümler 2023 yılına kadar tekrar akredite olmuşlardır. Bu sertifikaya sahip bölümlerin diplomaları bütün dünyada tanınmaktadır. Eğitim-öğretim programında bir kalite güvencesi sağlayan bu süreç Fakültemiz bünyesinde diğer bölümlerimizde de uygulanmaya başlamıştır. Yakın zamanda bu bölümlerimiz de MÜDEK akreditasyonuna başvuracaklardır.

 

Fakültemiz bölümlerindeki mevcut öğrencilerin burs durumlarını Tablo 2’de görebilirsiniz.

TABLO 2. Mühendislik Fakültesi Lisans Öğrencilerinin Burs Durumu (2017-2018)



Üniversitemizde çok fazla burs olanağımız bulunmaktadır. Öğrencilerimizin neredeyse %80’i çeşitli oranlarda bursludur. Öğrenim hayatınız boyunca bursunuz hiç kesilmemektedir. Ayrıca, öğrenim esnasında not ortalamanızı 4.00 tam not üzerinden 3.00 üzerine çıkarırsanız not ortalamanızın yüksekliğine göre artan oranlarda ek burs kazanabilirsiniz.Fakültemizde çift anadal e yandal programlarına da başvurabilir ve kriterleri sağladığınız zaman ana dalınız yanında bu eğitimleri de alabilirsiniz.

Ayrıca Erasmus gibi değişim programlarından da yararlanabilirsiniz

Mühendislik Fakültesinde sadece seçeceğiniz alanınızda eğitilmenizi değil sosyal yönlerinizi, yeteneklerinizi ve hobilerinizi de geliştirmeyi hedefliyoruz. Üniversitemizde 70’den fazla öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Yapay Zeka ve Robotik, Bilgisayar Mühendisliği, Oyun Yazılımı ve Geliştirme, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Satranç, Future Tech, Müzik, Tiyatro gibi topluluklar bunlara örneklerdir. Üniversite sayfamızdan Öğrenci Toplulukları hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Öğrenim hayatınız boyunca bölümlerinize vermeniz gerekebilecek çeşitli dilekçeler için hazır formlar geliştirilmiştir. Bu formlara Dekanlık sayfasında ulaşabilirsiniz.

Sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar dilerim.

Seçiminiz siz ve aileniz için hayırlı olsun.