×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM
muhendislik-fakultesi

 

Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1997 yılında Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri ile eğitime başlamış, 2011 yılında Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği Bölümleri, 2014 yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve 2019 yılında da Yazılım Mühendisliği Bölümü kurulmuştur. Kasım 2024 itibariyle bu bölümlerimizin lisans programları yanında 2’si doktora, 9’u yüksek lisans olmak üzere 11 lisansüstü programı da bulunmaktadır.

Mühendislik Fakültesinin yetkin ve tecrübeli bir akademik kadrosu bulunmaktadır. Toplam 65 tam zamanlı öğretim elemanımızın 46’sı öğretim üyesi (14 profesör, 12 doçent ve 20 doktor öğretim üyesi), 19’u ise öğretim görevlisi ve araştırma görevlisidir. Tam zamanlı öğretim elemanı başına lisans programlarımızdaki öğrenci sayısı 36’dır.

Laboratuvarlarımız modern cihazlarla donatılmıştır. Mühendislik Fakültemizde toplam 48 laboratuvarımız mevcuttur. Bunların 15’i Araştırma, 33’ü ise eğitim-öğretim laboratuvarıdır.

Fakültemizde eğitim öğretime ilk başlayan bölümlerimiz olan Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinin lisans programları 2013 yılından itibaren MÜDEK Akreditasyonu ve EUR Ace etiketine sahiptir. Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerimiz ise  2023 yılında MÜDEK Akreditasyonuna başvurmuş ve akredite olmuşlardır. Bu sertifikaya sahip bölümlerin diplomaları bütün dünyada tanınmaktadır. Eğitim-öğretim programında bir kalite güvencesi sağlayan bu süreç Fakültemiz bünyesinde diğer bölümlerimizde de uygulanmaya başlamıştır. Yakın zamanda bu bölümlerimiz de MÜDEK akreditasyonuna başvuracaklardır.

Bölümlerimizin eğitim öğretim dili İngilizcedir. Derslerimizin birçoğu teori ve uygulama olarak iki kısımdan oluşmaktadır. Ayrıca uygulamaya yönelik becerileri kazandırmak amacıyla öğrencilerimizin yaz aylarında staj yapmaları sağlanmaktadır. Öğrencilere, önceki derslerde edindikleri bilgi ve yetenekleri kullanacakları, mühendislik standartlarını ve gerçekçi koşulları/kısıtları (ekonomi, çevre sorunları, sürdürülebilirlik, üretilebilirlik, etik, sağlık, güvenlik, sosyal sorunlar gibi) içeren ana tasarım deneyimi son sınıftaki mezuniyet projesi dersleri ile kazandırılmaktadır. Projelerin önemli bir kısmının konusu, sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ve onlarla birlikte belirlenmekte, ilgili sanayi kuruluşlarında yürütülmektedir.

Girişimci, yaratıcı ve lider mühendisler yetiştirmeyi hedefleyen Fakültemiz Kasım 2024’e kadar yaklaşık 5127 lisans, 781 yüksek lisans ve 31 doktora mezunu yetiştirmiştir. Mezunlarımızın bir kısmı kendi işini kurmuştur. Diğerleri ise saygın şirketlerde, kurum ve kuruluşlarda çalışmaktadır.