Çankaya Üniversitesi Uzmanlaşan Üniversite Seçildi

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından 2 Mayıs 2023 tarihinde YÖK Konferans Salonu’nda Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Proje Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. H. Hakan Maraş ile Üniversitemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü başkanı Prof. Dr. Yahya Kemal Baykal’ın da içinde yer aldığı 24 üniversitenin rektörü ve ilgili bölüm başkanları katılım sağladı.

ÜNİVERSİTELER ÖNCELİKLİ ALANLARDA UZMANLAŞACAK

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, YÖK tarafından akademiye yeni bir teşvik mekanizması getiren ‘Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi’ni tanıttı. Proje kapsamında, desteklenmeye hak kazanan 15 bilim alanındaki 25 üniversite açıklandı. Bu kapsamda Çankaya Üniversitesi, ‘Optik’ alanında ‘Uzmanlaşan Üniversite’ seçildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Özvar, ülkenin öncelikli hedefleri ve alanları çerçevesinde, nitelikli bilgi üretmek, disiplinlerarası çalışmaları ve iş birliklerini teşvik etmek, doktoralı araştırmacı sayısını artırmak, uluslararası iş birliklerini güçlendirmek ve üniversiteleri uluslararası alanda daha görünür kılmak için çalışmalar sürdürdüklerini belirtti. Prof. Dr. Özvar, Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi ile ilgili olarak desteklenecek Öncelikli Bilim ve Ar-Ge Alanlarını belirlemek için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 11. Kalkınma Planı’nda yer alan öncelikli sektör, alan ve alt alanlar, üniversitelerin alan bazlı yetkinlik analizi raporları, öncelikli ve kilit teknolojilerde teknoloji yol haritaları, ilgili kurum ve kuruluşların Ar-Ge ve yenilik konuları gibi çeşitli rapor ve politika dokümanlarının incelendiğini söyledi.

BERAT TAKDİM EDİLDİ

Törende, YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. H. Hakan Maraş ile öğretim üyemiz Prof. Dr. Yahya Kemal Baykal’a ve öncelikli alanlarda uzmanlaşma misyonu verilen üniversitelerin rektörlerine berat takdim etti.