05 Ağustos – 10 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Buluş Yarışmasında Çankaya Üniversitesinin başvuru sahibi olduğu 3 buluş ödül almaya hak kazanmıştır. Buluşlar, buluşçular ve kazandıkları ödüller aşağıda belirtilmiştir. Akademisyenlerimizi üstün başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

isif-slayt

Buluşun Adı: WEB Servis Tabanlı Sensör Paylaşım Ve Analiz Platformu (Web service based sensor sharing and analysis platform)

Buluşçu:

• Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü  Dr. Öğr. Üyesi  Sibel TARIYAN ÖZYER

Kazandığı Ödül:  Altın Madalya

Buluşun Adı: Polar Kodlara Yönelik Yüksek Hızlı Kod Çözücü (High-Speed Decoder for Polar Codes)

Buluşçu:

• Çankaya Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Orhan GAZİ

Kazandığı Ödül: Gümüş Madalya

Buluşun Adı: Cam Binalar İçin Dış Cephe Temizlik Robotu (Exterior Cleaning Robot for Glass Buildings)

Buluşçu:

• Çankaya Üniversitesi  Yazılım Mühendisliği Bölümü  Dr. Öğr. Üyesi  Abdül Kadir GÖRÜR