Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının onursal himayesi, Türk Patent ve Marka Kurumunun ev sahipliğinde 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’na (ISIF’19) katılan Üniversitemiz, 1 altın, 1 gümüş, 2 bronz olmak üzere toplam 4 madalya kazanarak önemli bir başarının sahibi oldu.

BULUŞLAR TÜRKİYE’NİN GELİŞİMİNE DEĞER KATACAK

Türkiye’nin gelişimine değer katacak buluş, AR-GE ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması, üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına sunulması amacıyla gerçekleştirilen fuar, İstanbul Atatürk Havalimanı Teknofest Festival Alanı’nda düzenlendi.

10 BULUŞUN SUNUMU YAPILDI

İstanbul Buluş Fuarı ISIF’e ilk kez 2018 yılında katılan Üniversitemiz, Teknofest kapsamında gerçekleştirilen ISIF’19 da Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) aracılığıyla stant açtı. Fuarda, TTO uzmanlarından Vildan Bilge ve Özgün Türüdü, Üniversitemiz adına başvurusu yapılmış 10 buluşun sunum ve tanıtımlarını gerçekleştirdi.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİNE 4 MADALYA

Fuarda, Doç. Dr. Ender Yıldırım’ın “Passive Micro Mixer For Microfluidic System” başlıklı buluşu altın, Dr. Öğr. Üyesi Sibel Tarıyan Özyer, Farukcan Özdemir ve Altuğ Karadağ’ın “Virtual Reality System With Web Vr Infrastructure Providing Experience For Real Estate” başlıklı buluşu gümüş, Prof. Dr. Hüseyin Selçuk Geçim ve Turan Şencil’in “Electronic Scoring System For Real Weapons” başlıklı buluşu bronz, Prof. Dr. Celal Zaim Çil, Prof. Dr. Klaus Werner Schmidt, Şafak Akça, Cihan Erzen ve Arda Tabak’ın “An Alarm System For Hearing Impaired” başlıklı buluşu ise bronz madalya almaya hak kazandı.